O GALERIJI

Galerija centar je otvorena u oktobru 2020. godine i nalazi se u bivšem TC Čumić na prvom spratu.  Galeriju vodi Marija Đuričić koja je završila  master studije slikarstva na  Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Prostor galerije  je namenjen organizovanju časova slikanja, radionica i izložbi i saradnji sa drugim umetnicima,  organizacijama i školama u cilju promovisanja likovnih umetnosti i kulture u našoj zemlji. Galerija Centar se nalazi u  Čumićevoj ulici odnosno “Čumićevom sokačetu” i deo je umetničkog kvarta koji u ovom pasažu okuplja dizajnere, umetnike i rukotvorce.Trenutno u Čumiću postoje dva  murala od ukupno 4 koje je naslikala Marija i jedan zajednički poduhvat  sa umetnicom Avom Nagporevalom.

U prethodnom periodu  galerija je okupila likovne umetnike  na manifestaciji  Čumić art festival u Belgrade design distric- u,  i na art bazarima gde su umetnici mogli da ponude svoje originalne radove za prodaju kao i autorske izložbe u  prostoru same galerije. U galeriji se nalazi i “stalna postavka” a to su slike i crteži malog formata koje možete videti kad posetite galeriju.Galerija Centar učestovala i u organizaciji izložbe “The Skin of Time”  u Ostavinkoj galeriji kulturnog centra Magacin.

Ime:
Marija Đuričić
Iskustvo:
15 godina
Lokacija:
Beograd / Srbija
Lorem ipsum dolor sit amet elit elit elit elit, consectetur adipiscing elit, sed do tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

ČASOVI CRTANJA I SLIKANJA

IZLOŽBE

LIKOVNE RADIONICE

ZAPRATITE NAS